0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Hartmann/Jens Hartmann
Foto: Jens Hartmann/Jens Hartmann
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsstyrelsen vil fratage region mulighed for at foretage særlige operationer

Efter en ekstern analyse lægger Sundhedsstyrelsen op til at fratage regionen mulighed for særlig operation.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er ikke kun sagen om unødige amputationer, der har givet problemer i Region Midtjylland. Den eksterne rapport på karkirurgisk afdeling, der afdækkede amputationsproblemer, har også afsløret problemer med en anden behandling på afdelingen. Og det reagerer Sundhedsstyrelsen nu på. Ifølge Jyllands-Posten lægger styrelsen op til at fratage regionen sin godkendelse til at foretage en særlig form for operation på patienter, der kommer på karkirurgisk afdeling.

Det gælder operationer på patienter, som har store udposninger på legemspulsåren. Og hvor både brystkasse og bughulen er involveret. Region Midtjylland er netop blevet varslet, oplyser styrelsen i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

Fratagelsen sker på baggrund af en ekstern analyse i regionen. Den afdækkede blandt andet, at der kan være sket unødvendige benamputationer, fordi den omtalte afdeling grundet kapacitetsproblemer har lavet for få forebyggende behandlinger. Rapporten viste også, at der er problemer, når det gælder såkaldte thorakoabdominale aortaaneurismer og -dissektioner. Operationer, hvor der bliver åbnet til legemspulsåren. Og det er netop disse, regionen ikke længere skal foretage.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har der ikke været foretaget kirurgisk behandling af den type de sidste tre år. I stedet er regionen gået over til at behandle med endovaskulær behandling, hvor man gennem et blodkar indsætter en foring i legemspulsåren. En operation, der kræver høj specialisering. Og det er et krav, at der udføres et specifikt antal om året, før funktionen må varetages.

Sundhedsstyrelsen anslår, at 20 patienter skal opereres årligt. Men det er ikke sket, og derfor fratager Sundhedsstyrelsen nu regionen at måtte lave operationen.

»Sundhedsstyrelsen har bedt Region Midtjylland redegøre for årsagen til den manglende aktivitet,« skriver Sundhedsstyrelsen til Jyllands-Posten.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: