0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rikke Kjær Poulsen
Foto: Rikke Kjær Poulsen
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kühnau vælter Lose som formand for Danske Regioner

Radikale Venstre peger på socialdemokraternes Anders Kühnau som ny formand for Danske Regioner. Stephanie Lose erkender, at hun er blevet væltet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Stephanie Lose (V) kommer ikke til at fortsætte som formand for Danske Regioner.

Det står klart, efter Radikale Venstre, som sidder på det afgørende mandat i Danske Regioners 17 mand store bestyrelse, har valgt at pege på Socialdemokratiets Anders Kühnau som ny formand.

Vi kommer til at pege på Anders Kühnau

Det fortæller regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden for Radikale Venstre Karin Friis Bach til Sundhedsmonitor.

»Vi kommer til at pege på Anders Kühnau,« siger hun.

»Stephanie Lose har gjort det godt, men her frem mod valget har det været min opgave som forhandler at sikre mig, at uanset, hvordan valget faldt ud, ville vi få størst mulig indflydelse.«

»Og det har været min vurdering, at det kunne vi få ved at pege på Socialdemokratiet,« siger Karin Friis Bach til Sundhedsmonitor.

Kühnau og Lose bekræfter

Anders Kühnau bekræfter over for Sundhedsmonitor, at han overtager formandsposten, mens Stephanie Lose erkender, at hun er blevet væltet.

»Sådan er vilkårene i politik. Jeg havde gerne fortsat arbejdet i Danske Regioner fra formandsstolen, herunder det jeg har opfattet som et konstruktivt samarbejde med de Radikale. Sådan bliver det ikke, og det tager jeg naturligvis til efterretning,« skriver Stephanie Lose i en sms til Sundhedsmonitor.

Anders Kühnau er tilfreds med, at formandsposten nu igen kommer på socialdemokratiske hænder.

»Jeg er rigtig glad for den opbakning, der er fra Radikale, og vi har det flertal, der nu igen muliggør, at vi sætter os på formandsposten i Danske Regioner,« siger Anders Kühnau til Sundhedsmonitor.

Friis Bach vil fortsætte som udvalgsformand

Radikale Venstre beholder samtidig formandsposten for Danske Regioners sundhedsudvalg. Det er en post, som Karin Friis Bach også har haft de seneste fire år. Om det bliver hende, der også fremover skal have posten vides ikke på nuværende tidspunkt.

»Jeg forhandler på partiets vegne, og så fordeler vi de poster, vi har fået bagefter. Men det giver os i hvert fald mulighed for fortsat at sætte radikal indflydelse på sundhedspolitikken i Danmark,« siger Karin Friis Bach, som håber, at hun får lov til at forsætte som både bestyrelsesmedlem og formand for udvalget.

De øvrige poster i Danske Regioner er endnu ikke fordelt.

Chefforhandler siden 2010

Anders Kühnau har været formand for Region Midtjylland, siden Bent Hansen stoppede på posten i 2018. Derudover har han som formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn fungeret som regionernes chefforhandler ved overenskomstforhandlinger siden 2010.

Skiftet fra den nuværende formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, til Anders Kühnau, kommer først til at ske i forbindelse med Danske Regioners generalforsamling i foråret. Generalforsamlingen afholdes i Aarhus 24. marts 2022.

Sidst opdateret med kommentar fra Anders Kühnau 14.30.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Læs mere