0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kasper Heden Andersen/Kasper Heden Andersen
Foto: Kasper Heden Andersen/Kasper Heden Andersen

For at undgå smitteudbrud på landets plejehjem opfordres de ansatte nu til at blive testet en gang om ugen, også selv om de er vaccineret.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vaccinerede plejeansatte opfordres til ugentlig coronatest

Vaccinerede medarbejdere på landets plejehjem opfordres til at blive coronatestet én gang om ugen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Vaccinerede medarbejdere på landets plejehjem og i hjemmeplejen opfordres til at blive PCR-testet for coronavirus én gang ugentligt, oplyser Sundhedsministeriet og Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. Ansatte, der ikke er vaccinerede, opfordres fortsat til at blive testet to gange om ugen.

Alle besøgende til beboere på plejehjem opfordres til at tage en enkelt test ugentligt. Det skal de, uanset vaccinationsstatus, lyder det i pressemeddelelsen. Bliver der fundet smitte på et plejehjem, testes alle for at bryde smittekæder.

»Plejehjemsbeboere er en af de mest udsatte grupper i forhold til covid-19. Mange har allerede betalt en høj pris med måneders isolation sidste år. Det skal vi ikke ud i igen,« siger social- og ældreminister Astrid Krag i pressemeddelelsen.

»Med test, rengøring og revaccination skal vi beskytte beboerne, og samtidig opretholde en god og tryg hverdag med sociale aktiviteter og besøg af venner, børn og børnebørn,« tilføjer hun.

Mona Striib, forbundsformand for fagforeningen FOA, kan godt forstå, hvis vaccinerede plejehjemsansatte bliver frustrerede over, at de nu opfordres til at blive coronatestet én gang om ugen:

»Derfor håber vi, at det vil foregå på en nem, behagelig og bekvemt måde.«

Mona Striib er sikker på, at der vil blive bakket op om opfordringen blandt medarbejderne, som stadig vil kunne blive testet på deres arbejdsplads som hidtil.

Vil også blive tilbudt tredje vaccinestik snart

Sundhedsminister Magnus Heunicke understreger, at opfordringerne beror på et forsigtighedsprincip.

»Da beboere på plejehjem er en særlig sårbar gruppe, og da de samtidig er nogle af dem, der blev vaccineret først, anbefales personalet i ældreplejen, ud fra et forsigtighedsprincip, fremover at blive test én gang om ugen, selv om de er vaccineret,« siger sundhedsministeren i pressemeddelelsen.

»Derfor opretholder vi testmuligheder på landets plejehjem, så alle medarbejdere kan blive testet på deres arbejdsplads. Derudover er vi i dag også i gang med at revaccinere plejehjemsbeboerne, og så snart sundhedsmyndighederne anbefaler det, så er vi også klar til at tilbyde sundhedspersonalet et tredje stik«.

Ifølge Statens Serum Institut er flere færdigvaccinerede på landets plejehjem blevet smittet, efter at plejehjemsmedarbejdere er vendt hjem fra ferie.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: