0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Samsø Kommune
Foto: Samsø Kommune
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi har bedt vores medarbejdere om at gøre så meget, at de glemmer at tænke selv«: Velfærdspersonalet skal sættes fri, siger Samsøs sundhedschef

I en lille ø-kommune som Samsø er man nødt til at løse alle problemer selv – og derfor er medarbejdernes handlekraft det vigtigste aktiv. Men større kommuner kan også lære noget af tilgangen, siger forvaltningschef for social, sundhed og beskæftigelse.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Få dage efter nyheden om, at vaccinerne mod covid-19 snart kunne rulles ud i Danmark, stod Samsø klar med en plan for udrulningen. Der var lavet aftaler med håndværkere og teltudlejning. De lokale frivillige var velvilligt trådt til. Blandt bidragyderne til vaccineplanen var bl.a. øens færgedirektør.

For selvom han i hverdagen beskæftiger sig med færgedrift og ikke vacciner, er han »supergod til at organisere«.

Og det er på mange måder kendetegnende for den måde, man finder løsninger på i den lille ø-kommune med 3.682 indbyggere, fortæller øens forvaltningschef for social, sundhed og beskæftigelse Dorthe Lykke Jensen.

»Der er jo noget vand rundt om den her ø, der begrænser os. Så det ligger i generne på os samsinge, at vi er nødt til at løse problemerne selv.«

»Vi gør det utraditionelt og udnytter vores netværk,« siger hun.

I Sundhedsmonitors sommerserie ’Småt og godt?’ sætter vi spot på, hvad vi kan lære af sundhedsvæsenets mindste enheder. I denne artikel er vi taget smut til Samsø for at interviewe ø-kommunens forvaltningschef for social, sundhed og beskæftigelse Dorthe Lykke Jensen. For hende er nøgleordet handlekraft.

I vores iver efter alt muligt har vi taget hovedet af medarbejderne

Ifølge Dorthe Lykke Jensen er man nemlig nødt til at have en høj grad af handlekraft i alle geledder af sundhedsforvaltningen – fra forvaltningschefer til frontmedarbejdere – for at komme i mål med alle opgaverne, fordi der er begrænsede ressourcer.

»Det handler om, at vi i vores måde at organisere og lede på sikrer os, at det enkelte menneske får udviklet sin egen handlekraft, så vi i fællesskab kan løfte mange flere opgaver, fordi vi breder det ud på så mange som overhovedet muligt,« siger hun.

Og den pointe gælder ikke kun i små ø-kommuner, siger Dorthe Lykke Jensen, som har rødder på Samsø. Hun har gennem tiden haft ledende stillinger i bl.a. Faaborg-Midtfyn, Hedensted, Odense og Aarhus Kommuner, og i marts 2020 vendte hun ’hjem’ og startede som øens forvaltningschef for social, sundhed og beskæftigelse.

»Vi skal sættes fri«

»Vi har generelt bevæget os for langt væk fra det, det handler om: Borgeren,« siger hun.

»I vores iver efter alt muligt har vi taget hovedet af medarbejderne. Vi har bedt dem om at gøre så meget, at de glemmer at tænke selv.«

Underforstået: Der er med tiden blevet bygget for mange systemer oven på hinanden ude i kommunerne, herunder det primære sundhedsvæsen. Systemerne er på den måde blevet så komplekse, at der bliver lavet drejebøger og standardiseringer for alt. Det fratager frontmedarbejdere og mellemledere muligheden for at lave skræddersyede løsninger og ad hoc handle ud fra fagligt sund fornuft.

»Jeg tror på, at vi skal bruge fagligheden som løftestang. Vi skal sættes mere fri. Vi skal udvikle handlekraft og deltagelse hos den enkelte, akkurat som vi gør med vores borgere,« siger Dorthe Lykke Jensen.

Vi foretrækker faktisk at lave sådan nogle skæve, kreative løsninger, som er fuldstændig skræddersyet til den enkelte borger

Hun ser derfor positivt på, at indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har åbnet op for muligheden for, at større kommuner kan splittes op, så der kan blive kortere fra forvaltningsledelse til frontmedarbejdere.

»Vi kan som ledere ikke have fuldstændig styr på alt, og det tror jeg heller ikke, vi skal,« siger hun og medgiver i samme åndedrag, at hun ellers er typen, der godt kan lide at have »orden i penalhuset«.

Men når man som leder har styr på de grundlæggende indre linjer og den lovgivning, man skal leve op til, så giver det netop et frirum til, at den enkelte ikke skal spørge om lov til det ene og det andet, og man undgår flaskehalse, forklarer forvaltningschefen.

Et tænkt eksempel:

En borger mistrives, og det oplagte valg er at flytte vedkommende i et botilbud på fastlandet. Men kommunens personale kender borgeren indgående og ved, at vedkommende ikke har lyst til at forlade øen. I stedet skræddersyer de sammen med forvaltningen et tilbud om støtte i eget hjem, som borgeren trives med, og som lever op til lovgivningen.

»Så laver vi sådan et slags enkeltmandsprojekt. Vi foretrækker faktisk at lave sådan nogle skæve, kreative løsninger, som er fuldstændig skræddersyet til den enkelte borger,« siger Dorthe Lykke Jensen.

En insisteren på sektorsamarbejde

Et andet eksempel på øens evne til at tænke i alternative løsninger handler om rekruttering og opkvalificering på plejeområdet. For ligesom i resten af landet har Samsø Kommune udfordringer med at skaffe nok uddannet arbejdskraft til plejesektoren.

Derfor har kommunen lavet en aftale med SOSU Østjylland i Aarhus om, at ansatte på øens plejehjem kan tage en uddannelse som social- og sundhedshjælper online.

Et tredje eksempel handler om samtænkningen af øens velfærdsområder. I Dorthe Lykke Jensens regi arbejder sundheds- og beskæftigelsesafdelingerne tæt sammen – også med kommunens visitations- og støtteteam.

Og faktisk er man nødt til at insistere på, at kommunens forvaltninger skal samarbejde og understøtte hinandens kompetencer, siger Dorthe Lykke Jensen.

»Det handler også om, at vi er sårbare, fordi der er så få på hvert område. Derfor skal vi kende lidt til hinandens opgaver alle sammen.«

Det handler om relationer, og at man møder nogen ude på gangen og laver nogle fede løsninger på kryds og tværs

Samtidig er det en fordel at være en lille organisation, når man skal få samarbejdet til at spille. For man kan bogstaveligt talt banke på inde ved siden af, hvis man mangler sparring til en borgersag, eller hvis man har input til, hvordan sundhedsområdet skal spille sammen med klimaområdet i den kommende kommuneplan.

I en magistratstyret kommune som Aarhus, hvor Dorthe Lykke Jensen tidligere har arbejdet, er der væsentligt længere ned til teknik- og miljøforvaltningen både fysisk og mentalt, siger hun.

»Det er bare nemmere, fordi vi ikke først skal sætte os og beskrive snitfladeproblematikker – og hvornår har det egentlig også fået nogen til at arbejde bedre sammen?«

»Nej, det handler om relationer, og at man møder nogen ude på gangen og laver nogle fede løsninger på kryds og tværs til gavn for borgerne.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: