0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klar til massetest: Region Hovedstaden sender testpersonale til Nordjylland

Ti medarbejdere fra hovedstadsregionen tager til Nordjylland onsdag 11. november for at hjælpe med at teste.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Region Nordjylland ønsker i løbet af november at masseteste alle borgere over 2 år i syv nordjyske kommuner for at kortlægge udbredelsen af det muterede coronavirus, som er blevet fundet i mink.

Der arbejdes på højtryk for at stable testfaciliteter på benene, så alle borgere kan blive testet, efter at syv kommuner i regionen er blevet lukket ned på grund af smittefare.

Og nu sender Region Hovedstaden testpersonale til Nordjylland for at hjælpe.

»Vi oplever stadig stort behov for coronatest på Vestegnen, men vi prioriterer vores testressourcer, så vi både kan teste borgere i Region Hovedstaden, og samtidig hjælpe i Region Nordjylland,« siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

»Nordjyderne står nemlig med en kæmpe udfordring, når hundredtusindvis af borgere skal testes hurtigt. Derfor sender vi testpersonale til det nordjyske, ligesom de hjalp os i september, da smittetrykket var meget højt i hovedstadsområdet.«

Og hjælpen bliver modtaget med åbne arme i Nordjylland. På Twitter skriver regionsrådformand i Region Nordjylland Ulla Astman (S):

»Vi er meget glade for opbakningen og siger mange tak for hjælpen også til Region Hovedstaden og Sophie Hæstorp Andersen. Det er ægte tværregionalt samarbejde i en udfordrende tid!«

Region Nordjylland og de syv berørte kommuner er desuden ved at lægge sidste hånd på en plan for de borgere, der ikke har mulighed for at transportere sig til massetest. Det skal sikre, at alle borgere i de syv kommuner får mulighed for at lade sig teste.

»Vi ved godt, at en del eksempelvis gangbesværede og ældre immobile borgere gerne vil vide, hvordan de bliver testet. Til dem vil jeg gerne sige – vi glemmer jer ikke. Vi er godt i gang med en plan for, hvordan det kommer til at ske, i samarbejde med de berørte kommuner,« siger chef for Region Nordjyllands covid-19-testindsats Jan Nybo i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: