0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Steen Knarberg
Foto: Steen Knarberg

Projektsygeplejerske Maria Bårnes (th) er ansvarlig for det nye projekt på Holbæk Sygehus, som skal sikre sygeplejestuderende en bedre overgang til arbejdslivet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Projekt på Holbæk Sygehus skal afbøde sygeplejerskers praksis-chok

Holbæk Sygehus vil gøre nyuddannede sygeplejersker mere trygge i deres arbejde ved at tilbyde dem mere praksiserfaring under studiet.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En nyuddannet sygeplejerske er typisk fuld af ny faglig viden, ambitioner og drømme om en spændende fremtid inden for sit fag. Men oveni sniger sig også tit en vis portion usikkerhed overfor det ansvar og de opgaver, der ligger forude. Det velkendte praksischok.

For at afbøde usikkerheden sætter Holbæk Sygehus nu fokus på at give sygeplejestuderende mere praksiserfaring.

»Fagligt er nyuddannede sygeplejersker godt klædt på fra sygeplejeskolen, men nogle gange mangler de erfaring med det praktiske arbejde på sygehuset. Det gør dem usikre og efterlader dem med en masse blandede følelser, som de har svært ved at håndtere blandt andet frygt, vrede og utilstrækkelighed. Flere nyuddannede sygeplejersker ender derfor med at skifte arbejde eller forlade faget inden for kort tid,« siger projektsygeplejerske på Holbæk Sygehus Maria Bårnes.

Karrierevejledning og introduktion til flere specialer

Konkret vil Holbæk Sygehus introducere sygeplejersker til arbejdet på sygehuset gennem deres studietid, så de får mere erfaring end praktiktiden kan tilbyde. De sygeplejestuderende vil blive inviteret ud på flere forskellige afdelinger, så de får mulighed for at snuse til flere forskellige specialer.

Derudover vil studerende og nyuddannede sygeplejersker, som ønsker en karriere på Holbæk Sygehus, blive tilbudt karrierevejledning.

Praksischokket er en velkendt, landsdækkende problematik, som regeringen og Danske Regioner adresserede i aftalen om at skaffe 1.000 ekstra sygeplejersker på de danske sygehuse i 2021. Her blev det prioriteret, at nyuddannede sygeplejersker skal have bedre introduktionsforløb.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: