0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Stort interview med Christian Freitag: »Min afgang er en stikpille til alle dem, der arbejder med at udvikle sundhedsvæsenet«

I fem et halvt år har Christian Freitag læst handleplaner, studeret pejlemærker og reformudspil og deltaget i hav af konferencer om visionerne for almen praksis og det sammenhængende sundhedsvæsen. »Men der sker aldrig noget for alvor,« konstaterer han. Sundhedsmonitor har talt med den afgående lægeformand om det, han har opnået. Og om til sidst at give fortabt.

FOR ABONNENTER

I fem et halvt år havde han været formand for Praktiserende Lægers Organisation, PLO, men det seneste års tid havde tvivlen med jævne mellemrum ramt ham: Får vi nogensinde flyttet almen praksis for alvor? Får vi løst problemerne med sektorovergange? Kommer der en sundhedsreform? Har jeg mere at give til projektet? Nytter det noget?

Denne gang var det bare anderledes. En pause i de igangværende overenskomstforhandlinger havde givet ham ekstra tid til at tænke over tingene. Samtidig havde der meldt sig nogle nye udfordringer i den praksis i Holte, som han har drevet ved siden af formandstjansen. Måske skulle man stoppe med det samme? Overlade ansvaret til friske kræfter? Tre gange sov han på det, før han onsdag meddelte sin beslutning til sin hustru og til bestyrelsen i PLO.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Sundhedsmonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage