0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ældreråd ønsker at åbne for besøg fra nær familie på plejehjem

Trods historier om coronasmitte og dødsfald på plejehjem føler ældreråd sig trygge ved at lempe besøgsforbud.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ældre på landets plejehjem bør kunne få besøg igen, også selv om store dele af samfundet stadig er lukket på grund af coronavirus.

I hvert fald hvis det står til organisationen Danske Ældreråd, som ønsker besøgsforbuddet på plejehjem lempet.

Organisationen er nemlig bekymret for beboernes helbred, når de ikke får lov at få besøg.

»Vi oplever, at nedlukning har nogle store konsekvenser for de ældre borgere netop nu i form af social isolation, ensomhed og manglende fysisk aktivitet.«

»Det gælder ikke mindst for de mennesker med demens, som ikke kan forstå, hvorfor de ikke må se for eksempel deres ægtefælle, som de plejer,« siger formand Mogens Rasmussen.

Der er ældreråd i alle landets kommuner. Landsorganisationen har spurgt de 98 ældreråd om det nuværende forbud mod at besøge ældre på plejehjem.

68 af dem har besvaret rundspørgen, og af dem mener 41, at det er på tide at lempe reglerne for besøg.

Tidligere har der været historier fremme om, at 12 beboere på et plejehjem i København har mistet livet, efter at de var konstateret smittet med coronavirus.

Desuden var der konstateret coronasmitte i hjemmeplejen i 48 kommuner efter påske, skrev Ekstra Bladet på baggrund af en rundringning.

Vil give glæde og livsmod tilbage

Alligevel føler formanden for Danske Ældreråd sig tryg ved at lukke flere personer ind på plejehjemmene.

»Ja, vi føler os trygge ved at lempe under forudsætning af, at man har nogle regler individuelt på plejehjemmene, der er i overensstemmelse sundhedsmyndighederne.«

»Det vil helt sikkert forøge livskvaliteten. Og det vil være med til at give flere glæde og livsmodet tilbage,« siger Mogens Rasmussen.

Danske Ældreråd har fremsat seks forudsætninger, som ifølge organisationen bør opfyldes, for at reglerne kan lempes.

Det er blandt andet, at kun den eller de nærmeste bør få lov at komme på besøg. Desuden skal alle besøg aftales på forhånd, og besøgene skal så vidt muligt finde sted udendørs.

Natten til fredag blev Folketingets partier enige om, at der skal findes ’nye metoder til at understøtte besøg fra familie og pårørende på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde’.

Kommunerne, Ældre Sagen og andre organisationer var fredag til møde med Sundhedsstyrelsen om, hvordan pårørende kan komme på besøg på plejehjem. Det er endnu ikke aftalt, hvordan det er muligt.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage