Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsning1.057 personer er blevet konstateret smittet med coronavirus i Danmark, 129 personer er indlagt, hvoraf 24 er indlagt på intensiv afdeling og dermed i kritisk tilstand.
Ifølge Sundhedsstyrelsen er det officielle corona-dødstal fortsat 4.
Kritisk sundhedspersonale med lette symptomer kan nu blive testet
Sundhedsstyrelsen har igen opdateret sine retningslinjer for håndtering af covid-19 og udvider muligheden for at teste kritisk sundhedspersonale med lette symptomer.
Det fortalte direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et pressemøde onsdag eftermiddag.
Konkret kan medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, ældreplejen og i indsatser for socialt udsatte, og som har lette til moderate symptomer på coronavirus, blive testet. Henvendelsen skal ske via telefon, og hvis testen er negativ, kan medarbejderen igen møde på arbejde, lyder det i retningslinjerne.
Besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder forbydes
Onsdag klokken 10 blev der lukket ned for besøgende på plejehjem, sygehuse og bosteder mv. Det oplyser Styrelsen For Patienstikkerhed i en pressemeddelelse.
Besøgsstoppet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med coronavirus og for at beskytte svage og udsatte borgere for potentielt livstruende sygdom, skriver styrelsen.
Seruminstitut forbereder sig på epidemi indtil maj eller juni
Tidligere er det blevet sagt, at når vejret bliver varmere, har virussen formentlig værre vilkår, og så vil epidemien løje af. Det kan stadig vise sig at være det rigtige scenarie, men de danske myndigheder gør sig lige nu klar til det modsatte udfald, hvor virusset ikke har nogen ‘årstidsvariation’, som det hedder.
»I det samarbejde, vi har med Sundhedsstyrelsen og regionerne, så regner vi nu med en fuld epidemi for at være på den sikre side,« siger Kåre Mølbak, der er faglig direktør i Statens Serum Institut, til DR Detektor.
»Vi er nødt til at antage, at der kommer en fuld epidemi nu, som svarer nogenlunde til de norditalienske tilstande,« tilføjer han.
Nyt notat beskriver almen praksis’ rolle i forbindelse med corona
Læger og klinikpersonale skal have særlig opmærksomhed på egne symptomer og blive hjemme eller sendes hjem øjeblikkeligt ved symptomer på coronavirus. Samtidig skal patienter med sy