0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder forbydes

Forbud mod besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder er nu trådt i kraft.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fra og med onsdag klokken 10 er der i udgangspunktet lukket ned for besøgende på plejehjem, sygehuse og bosteder mv. Det oplyser Styrelsen For Patienstikkerhed i en pressemeddelelse.

Besøgsstoppet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Tiltaget sker for at mindske smittespredning med coronavirus og for at beskytte svage og udsatte borgere for potentielt livstruende sygdom, skriver styrelsen.

»Plejehjem og hospitaler er steder, hvor der er en stor andel af borgere og patienter i høj risiko for at blive meget syge, hvis de får coronavirus. Statsministeren indskærpede tirsdag aften, at det er helt essentielt, at vi alle gør, hvad vi kan for at beskytte de mest udsatte i vores samfund, og accepterer, at vi er i en alvorlig situation, som stiller krav til os alle sammen,« siger Anne-Marie Vangsted, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed i pressemeddelelsen.

Det vil stadig være muligt for nære pårørende at besøge deres kære i kritiske tilfælde. Det skal dog ske på en forsvarlig måde, så smittespredning undgås. Forbuddet omfatter heller ikke forældres besøg hos et mindreårigt barn, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed videre.

Ansvaret for at implementere restriktionerne tilfalder kommunalbestyrelser, regionsråd samt privathospitalerne. De har alle modtaget et påbud om at udstede forbud mod besøgendes adgang til f.eks. plejehjem.

»Styrelsen for Patientsikkerhed påbyder hermed kommunalbestyrelsen omgående at udstede midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til plejehjem, kommunale og private bosteder mv., da det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af coronavirus/COVID-19,« skriver styrelsen i sit brev til kommunalbestyrelserne.

Dokumentation

Brev til landets kommunalbestyrelser (pdf)

Brev til landets regionsråd (pdf)

Brev til landets private sygehuse m.v. (pdf)

Håndtering af COVID 19: Besøg på institutioner hvor personer fra risikogrupper bor eller har langvarigt ophold