0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Heunicke afviser at sætte dato på regeringens sundhedsreform

Venstre mener, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er for ukonkret om den kommende sundhedsreform.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der kommer et udspil til en sundhedsreform. Hvornår kan man endnu ikke sætte dato på. Og reformen skal gerne vedtages med et bredt politisk flertal.

Det var nogle af svarene fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som tirsdag var indkaldt i samråd i Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative, Nye Borgerlige og Liberal Alliance ville gerne have svar fra ministeren på, hvornår et udspil til reformen kommer, og hvad udspillet kommer til at indeholde.

»Jeg vil gerne bede ministeren om at svare ja eller nej til, om regeringen i 2020 kommer med et udspil til en sundhedsreform,« sagde Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, der er medlem af udvalget, ved samrådet.

»Jeg kommer ikke i dag til at levere en dato på, hvornår vi starter de politiske forhandlinger,« svarede Magnus Heunicke.

Sundhedsministeren havde forinden redegjort for de tre faser, som regeringen vil tage i brug, inden sundhedsreformen kommer.

Første fase, som har været i gang i et stykke tid, handler om at skaffe flere ressourcer til sundhedsvæsenet.

Det er blandt andet sket med økonomiaftaler med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

Der er også sat midler af på finansloven til blandt andet en styrket psykiatri, 1000 flere sygeplejersker, 100 ekstra hoveduddannelsesforløb i almen medicin og en national handleplan mod børn og unges rygning.

»Vi er allerede godt i gang med fase et om at bidrage med flere ressourcer, mere tid til omsorg i sundhedsvæsenet,« sagde Magnus Heunicke.

»Nu begynder anden fase med at finde de kloge løsninger til strukturelle forbedringer på baggrund af en åben og ikke mindst inddragende proces,« fortsatte han.

I fase to bliver relevante aktører fra blandt andet sundhedsvæsenet inddraget for at bidrage med erfaringer, der kan bruges i det videre arbejde med en sundhedsreform.

»Herefter forventer jeg, at vi kan indgå i de reelle politiske forhandlinger om en samlet sundhedsaftale,« sagde ministeren med henvisning til tredje og sidste fase.

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, var ikke synderligt imponeret over samrådssvarene fra Magnus Heunicke.

»Der kommer jo ikke svar på de spørgsmål, som vi stiller her. Hverken på indholdsdelen eller den mere kalendermæssige del, altså om, hvornår der rent faktisk sker noget,« sagde han.

Én ting ligger dog fast. De fem regionsråd bliver bevaret i den kommende sundhedsreform, som Magnus Heunicke håber at få igennem med et bredt flertal i Folketinget.

For et år siden blev den daværende VLAK-regering enig med Dansk Folkeparti om en sundhedsreform. Den indeholdt blandt andet, at regionsrådene skulle nedlægges.

Reformen nåede imidlertid ikke at blive ført ud i livet, inden flertallet skiftede til fordel for rød blok ved folketingsvalget 5. juni sidste år.

Venstres politik er stadig at afskaffe regionsrådene, men Martin Geertsen sagde tidligere tirsdag til Ritzau, at for Venstre er ’politikken den samme som før valget, indtil vi justerer på den, og den justering kan jo godt komme’.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage