0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Valdemar Ren/Ritzau Scanpix
Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix
Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brostrøm har kurs mod international toppost

Søren Brostrøm er på vej til at blive valgt som formand for global WHO-bestyrelse.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Note: Sundhedsministeriet oplyser onsdag formiddag, at ministeriet alligevel ikke forventer, at Søren Brostrøm bliver valgt til posten. Læs mere her.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ventes at blive valgt som formand for WHO’s globale bestyrelse.

Det skriver Sundhedsministeriet i en såkaldt mandatnotits i forbindelse WHO’s generalforsamling, der bliver holdt i Genève i denne uge.

Formandsposten går på valg mellem de seks regioner i WHO, og det kommende år er det Europas tur til at udpege en formand.

Også Slovenien kandiderer til posten, men ministeriets vurdering er, at Danmark og dermed Søren Brostrøm vinder valget.

»Danmarks medlem af WHO’s globale bestyrelse, Søren Brostrøm, er kandidat til posten som formand for bestyrelsen.«

»Det er forventningen, at Danmark bliver valgt,« skriver Sundhedsministeriet i notitsen.

Valget finder sted på et bestyrelsesmøde på mandag, der afholdes i forlængelse af generalforsamlingen.

Danske mærkesager

Søren Brostrøm har tidligere været formand for den europæiske bestyrelse i WHO og har siden sidste år været medlem af organisationens globale bestyrelse.

»Vi får nu en styrket platform til at markere danske mærkesager i WHO, som for eksempel universel sundhedsdækning, seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, nedbringelse af ulighed i sundhed, styrkelse af landenes sundhedssystemer og bekæmpelse af antibiotikarestens.«

»Et særligt dansk fokus vil desuden være på et styrket globalt sundhedsberedskab og en styrkelse af WHO’s rolle som global sundhedsfaglig autoritet,« sagde Søren Brostrøm i en pressemeddelelse, da han blev valgt til den globale bestyrelse.

I bestyrelsen arbejder han for, »at Danmark kommer til at spille en endnu større rolle på de globale sundhedsdagsordner«, fortalte han dengang.

WHO’s globale bestyrelse er sammensat af 34 personer, som hver især er udpeget af deres respektive medlemsland. Et medlemsland vælges til bestyrelsen for tre år ad gangen, forklarede Sundhedsstyrelsen ved den lejlighed.

Bestyrelsen skal sikre, at beslutninger og resolutioner vedtaget af generalforsamlingen bliver gennemført. Samtidig fungerer bestyrelsen som rådgiver for forsamlingen og vejleder for WHO’s sekretariat. Bestyrelsen mødes to-fire gange om året.

Den nuværende bestyrelsesformand er Patrick Amoth fra Kenya.

Bestyrelsesformandsposten skal ikke forveksles med den vigtigere post som generalsekretær, der siden 2017 har været besat af etiopiske Tedros Adhanom. Han blev tirsdag genvalgt til en ny femårig periode – blandt andet med støtte fra Danmark.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: