0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privatfoto.
Foto: Privatfoto.
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat@sundhedsmonitor.dk

Fredberg: Êtes-vous un Ole Thomsen, Jonatan Schloss?

Karkirurgiskandalen og Ole Thomsens fyring handler om langt mere alvorlige ting end overlæger, der uden forståelse for økonomi eller det samlede sundhedsvæsen blot kræver mere og mere, skriver overlæge og regionsrådsmedlem Ulrich Fredberg (V) i en replik til Jonatan Schloss.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Direktør for Komponent, kommunernes udviklingscenter og tidligere hospitalsdirektør Jonatan Schloss skriver i et debatindlæg i Sundhedmonitor 16. maj, at karkirurgiskandalen i Region Midt, der resulterede i fyring af koncerndirektør Ole Thomsen, handler om overlæger, der konstant kræver flere penge, og som »godter sig over, at en ond djøf’er, der ikke ville lytte til lægerne, nu har fået sin bekomst«.

Endvidere er Jonatan Schloss’ begejstring for de politiske beslutningstageres vurdering af prioriteringen i sundhedsvæsenet heller ikke høj, da det er »naivt at tro, at folkevalgte med ønske om genvalg stiller op til denne ærlige kommunikation i konkrete sager«.

Som altid er sagen ikke så simpel, som Jonatan Schloss vil vide det.

Det handler desværre om langt alvorligere ting.

Karkirurgiskandalen og Ole Thomsens fyring (som et enigt forretningsudvalg stod bag) handler om langt mere alvorlige ting end overlæger, der uden forståelse for økonomi eller det samlede sundhedsvæsen blot kræver mere og mere.

Det handler om manglende agtpågivenhed over resultaterne fra regionens databaser, hvor regionen i mange år i modsætning til naboregionerne ikke har sikret, at nogle ser og reagerer på disse databaser, hvis der er alarmerende fund.

Det handler om, at regionsrådet bliver præsenteret for alvorlige spareforslag på karkirurgien (25 personer svarende til en tredjedel af budgettet til den ene af de to karkirurgiske afdelinger i regionen), uden politikerne bliver oplyst om, at regionen allererede har sparet så meget, at regionen kun har et halvt så stor budget til karkirurgien sammenlignet med naboregionerne.

Det handler om, at det er nødvendigt for fagpersoner at advicere Sundhedsstyrelsen, der finder forslagene uansvarlige og beder regionen ændre dette.

Det handler desværre også om en ledelsesstil, hvor medarbejderne i årevis har været tilbageholdende med at fremføre relevant og nødvendig kritik af frygt for ’ansættelsesmæssige konsekvenser’.

At det forholder sig sådan, er illustreret ved, at fagpersonale (inkl. flere hospitalsdirektører), som tydeligt har advaret om koncerndirektørens forslag, uvarslet blev fyret og advarslerne ignoreret, så det præcis som forudsagt af fagpersonerne kostede hundredevis af lemmer og liv.

Derfor: Êtes-vous vraiment un Ole Thomsen, Jonatan Schloss?

Deltag i debatten – send dit indlæg på 4-600 ord til debat@sundhedsmonitor.dk. Klik på boksen nedenfor for at kommentere direkte på dette indlæg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: