0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
dorthedsr.dk
Foto: dorthedsr.dk
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat@sundhedsmonitor.dk

Sygeplejersker om nøl med psykiatriplan: Der er ikke brug for mere snak, men politisk handling

Alt for længe har psykiatrien lidt under manglende politisk prioritering. For hver dag, der går uden handling, vokser omkostningerne for de mennesker, vi alle ønsker at hjælpe, skriver næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorthe Boe Danbjørg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er nedslående at læse, at mødet mellem sundhedsministeren og de politiske partier 29. april om fremtidens psykiatri ikke har bragt os nærmere egentlig handling.

Det går ud over patienter, deres pårørende og medarbejderne i psykiatrien, at der tilsyneladende ikke er sket noget, siden Sundhedsstyrelsen i begyndelsen af året fremlagde sit faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien.

Vi sagde dengang – og jeg vil gerne gentage – at, vi har brug for at se handling. Alt for længe har psykiatrien lidt under manglende politisk prioritering. For hver dag, der går uden handling, vokser omkostningerne for de mennesker, vi alle ønsker at hjælpe.

Derfor havde vi – sammen med alle andre aktører på området - en berettiget forventning om, at forhandlingerne ville gå i gang i begyndelsen af året.

Vi ved godt, hvad der skal til

10-årsplanen skal skabe håb for fremtiden. Dansk Sygeplejeråd har ikke mistet håbet, men vi deler de pårørende, patienternes og mange andres frustration over stilstanden, og det er svært ikke at miste tålmodigheden.

Vi har i den grad brug for at skabe håb for fremtidens psykiatri. Det skal ske ved at politikerne omsætter sundhedsstyrelsens faglige oplæg til handling. Vi ved godt, hvad der skal til, og der er ikke brug for mere snak, men politisk handling, der viser, at det er nu, at psykiatrien prioriteres.

Sundhedsstyrelsen har leveret et stærkt fagligt udspil. Og Dansk Sygeplejeråd og Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker har spillet ind med en række anbefalinger til en kommende handlingsplan.

Vi ønsker en 10-årsplan for psykiatrien, som fremmer mental sundhed, forebygger psykisk sygdom og giver mennesker med psykisk sygdom pleje, behandling og støtte, så de opnår et sammenhængende, recovery-orienteret forløb og får støtte til at komme videre i et meningsfuldt liv. Kort sagt håb og handlemuligheder for fremtiden.

Det haster. Jo længere tid, der går med at skabe sammenhæng, desto større konsekvenser har det for psykisk sårbare mennesker.

Kære politikere, kom i gang.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 4-600 ord til debat@sundhedsmonitor.dk. Klik på boksen nedenfor for at kommentere direkte på dette indlæg.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: