0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pr-foto.
Foto: Pr-foto.

Sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti Per Larsen foreslår, at den differentierede aldersgrænse på køb af alkohol ændres, så 16- og 17-årige kan købe alkohol med en maksimal styrke på syv procent.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.sundhedsmonitor@pol.dk


Konservative: Sundhedsvæsenets udfordringer kræver handling nu

Når regeringen til næste år - langt om længe - præsenterer en aftale om en sundhedsreform, bør den genbesøge VLAK-regeringens vragede udspil, som sigtede mod øget samarbejde, mere behandling tæt på patienten og et styrket akutberedskab, skriver De Konservatives sundhedsordfører Per Larsen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen har nu siddet på magten i over et år. Tidligt blev vi lovet en sundhedsreform, men den må vi stadig vente på. For os giver det ingen mening. Sundhedsvæsenet står overfor udfordringer, som kræver, at vi fra politisk side handler nu. Måske håber sundhedsministeren på, at tiden læger alle sår, men det tror vi altså ikke på.

Sundhedssektoren står nemlig overfor et presserende problem. Tidligere i år sendte Overlægeforeningen, Danske Regioner, HK Kommunal, PLO, FOA, Yngre Læger, Sundhedskartellet og KL et fælles brev til ministeren om det akutte behov for en plan. Antallet af patienter med kroniske sygdomme stiger, flere borgere får konstateret psykiske lidelser, og læg dertil, at vi i de kommende år får en langt større ældresektor.

Søg inspiration hos VLAK

I den forrige regeringsperiode lavede vi konservative en sundhedsaftale sammen med resten af VLAK-regeringen. Socialdemokratiet skrottede den, men vil først præsentere en ny næste år.

Jeg synes, at regeringen burde kigge på vores tidligere plan, når den nye reform skal udformes. I vores plan lagde vi op til markante ændringer.

Først og fremmest lagde vi op til, at selve organiseringen skulle ændres. Her tænker jeg på etableringen af 21 nye sundhedsfællesskaber på tværs af landet. De nye sundhedsfællesskaber ville være geografisk opdelt og havde til opgave at øge samarbejdet mellem hospitaler, kommuner og praktiserende læger, så vi i fremtiden ikke ser danskere, som falder ned mellem de tre stole.

Alt i alt synes jeg faktisk, at vi havde en rigtig fin plan, som fik opbakning fra flere parter

Desuden ville vi rykke behandlingen tættere på borgeren. Alt for mange danskere har for langt til behandling, og det kan i nogle tilfælde føre til, at man ikke kommer i behandling i ordentlig tid. Det kunne for eksempel være KOL-patienten, som slipper for lange køreture til sygehuset flere gange om året. I stedet kan han få sine kontroller hos egen læge, hvor han måske i forvejen kommer jævnligt til kontrol for sit forhøjede blodtryk.

Et andet meget vigtigt punkt i sundhedsreformen bestod af et styrket akutberedskab. Ambulancer og andre udrykningskøretøjer har simpelthen for lang transporttid, og det koster i værste fald liv. Derfor lagde vi op til at etablere 20 nye statsfinansierede akutberedskaber i områder, hvor responstiderne i dag er for lange.

Alt i alt synes jeg faktisk, at vi havde en rigtig fin plan, som fik opbakning fra flere parter. Derfor er min opfordring til regeringen: Kom i gang med en ny sundhedsreform. Danskerne og sundhedsvæsenet kan ikke vente længere.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 4-800 ord til debat.politikensundhed@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: